Interview met Motorherberg De Waard

Hi Sanne & Paul! Vertel eens iets over jullie zelf.

Wij zijn dus Paul en Sanne, allebei opgegroeid in de Flevopolder, waar een rotonde al gauw het meest spannende is qua bochtigheid en een drempel het hoogteverschil maakt. Naast het motorrijden zijn wij gek op lekker eten en drinken en zijn we graag bij vrienden.

Wat is jullie motorhistorie?

Beiden waren wij al in het bezit van een motorrijbewijs toen wij elkaar leerden kennen. Paul ging al een tijdje Europa rond met een tent of naar een hotelletje. Begonnen op een inmiddels retro Kawasaki Ninja en daarna op een Suzuki GSX-R 1000 K1 en later ging de liefde op Triumph over. Eerst een Speed Triple 1050 uit 2007 en nu op een Speed Triple 1050RS uit 2019. Sanne is begonnen op een Kawasaki Z750 en niet veel later overgestapt op een tweecilinder, een Yamaha MT-07. Wij zijn zelf door Europa heen geweest, en op een ongelukje in Wales na, waar Paul’s grote teen rechtop stond, mogen we het afkloppen dat er verder geen ernstige ongevallen zijn geweest.

Jullie zijn een stel, waar kennen jullie elkaar van?

De buurvrouw van Paul is de tante van Sanne, die heeft ervoor gezorgd dat wij samen zijn gekomen (nog bedankt… en nee dat is niet sarcastisch). Inmiddels zijn wij vijf jaar samen en hebben wij vanaf onze eerste ontmoeting al heel veel mooie en helaas ook mindere momenten meegemaakt, maar gelukkig zijn die schaars.

Wat voor werk deden jullie hiervoor?

Sanne was een koffieboer! Niet letterlijk, maar mocht voor Douwe Egberts de klanten langs en Paul deed praktisch hetzelfde, maar dan in de huisdierenbranche. Allebei vertegenwoordiger dus en veel op de weg.

Hoe kwamen jullie in dit motorhotel terecht?

Zonder dat wij het erover hadden gehad was het ondernemen al een wens van ons beide. Toen wij samen met de motor op reis waren kwam het al gauw ter sprake hoe we het voor ons zagen om dit op een gegeven moment voor onszelf te doen. Je gaat op zo’n moment anders kijken naar hoe, inmiddels collega’s, hun werk doen en begint die droom vorm te krijgen.

Naarmate het gevoel serieuzer werd en de zoektocht naar een geschikte locatie begon, kwam het moment dat je de knoop moest doorhakken. Het meest vreemde gevoel was, het te koop bord in je tuin, je laatste nacht in je eigen huis, ontslag nemen en de zekerheden van een inkomen opzeggen. Een bijzondere periode en achteraf onbetaalbaar. Zeker aangezien die tijd al heel bijzonder was, midden in de Corona periode, maar we hebben geen moment getwijfeld. En achteraf kunnen wij er inderdaad een boek over schrijven!

Wat is het leukste aan jullie werk als herbergier? En zijn er ook mindere aspecten?

Goeie vraag, want dan wil je een zo’n eerlijk mogelijk antwoord geven en denk je direct aan de negatieve of mindere aspecten. En gek genoeg komt er werkelijk niets naar boven, behalve dan een keer een hele vieze wc. Maar daar wen je snel aan, hoor!

Het leukste, goh, dat zijn er zoveel. Bovenal het contact met de gasten. Mensen die dezelfde taal spreken (figuurlijk gezien), mensen die op reis gaan voor een leuke periode en om plezier te hebben. Dus we kunnen er een lang antwoord van maken, maar in een notendop, we maken met elkaar herinneringen. Veel gasten zijn inmiddels terugkerend, en kan er behalve onzinnige humor ook een serieus gesprek gevoerd worden. De afwisseling van mensen en het zorgen voor mensen die bij je overnachten plus doorreizen met een lach op hun gezicht is het mooiste compliment wat er is. Al helemaal wanneer ze zeggen dat ze bij vertrek ons en de herberg missen.

Wordt er bij een regenachtige weersverwachting vaak afgezegd?

Nee, dit gebeurt zelden tot nooit. Nou zegt die weersverwachting ook helemaal niks aan de Moezel, vanwege de centrale ligging in het gebied, is er altijd wel een goede dagrit te maken. Links naar de Eifel, of je blijft aan de Moezel, of rechts naar de Hunsruck, of zuidelijk naar het Saarland. En dan heb je nog het Taunusgebergte en Luxemburg op een uurtje afstand. Dus nogmaals, nee, annuleringen zijn er eigenlijk nooit. Plus dat deze regio de meeste zonuren heeft, vandaar dat die druiven hier zo goed groeien.

Hoe ervaren jullie de dunne scheidslijn tussen het hotel en jullie privé?

Dat maakt het juist zo laagdrempelig, het voelt en is feitelijk ook zo, de motorrijders overnachten in ons huis. De mix van het respect die er is voor de herberg en privé is bijzonder. Wij mogen ons echt gelukkig prijzen met ons publiek.

Hebben jullie afgelopen jaar tijd gehad om zelf motor te rijden?

Wij gaan regelmatig de hort op, meerdere keren in de week zijn we wel in de regio te vinden. Met name samen met onze gasten! Dan gaan we even een rondje toeren. We hebben een strategie bedacht. Wat wel aanpoten is, maar we geven ze ’s avonds al een powerrondje mee van ongeveer twee uur rijden. Waardoor wij tijd hebben om al het noodzakelijke voor elkaar te krijgen. Dan komen ze terug, doen we een bak koffie en gaan we met ze mee. Dan zijn we rond 14u-15u weer op de terugweg en kunnen we voorbereiden voor de nieuwe gasten die aankomen. Ondertussen blijven we altijd in de buurt en staat de telefoon aan. Wederom, een lang verhaal kort! Ja, we zijn motorrijders en maken zoveel mogelijk kilometers als maar kan. Het eerste jaar schoot dit erbij in, maar we zijn erachter dat dit zoveel energie geeft dus blijven dit zeker doen!

Wij proberen overigens één keer in het seizoen even er tussenuit te gaan. Afgelopen twee seizoenen is dit gelukt en zijn we twee nachtjes naar een collega motorhotel geweest in de Vogezen.

Hebben jullie nog een (motor)vakantie gepland in 2024?

Nee, we zien het wel. Plannen heeft geen zin. Zoals eerder gezegd, zoveel mogelijk kilometers maken. Wij wonen midden in de speeltuin voor motorrijders, dus hoeven niet ver weg en een rondje van 150 kilometer voelt iedere keer weer als een minivakantie in onze eigen regio.

Wat zijn jullie toekomstplannen met het hotel? 

Haha, die veranderen ieder moment! Maar het belangrijkste is, de gast staat op één. Dus hoe en wat er ook verandert, het moet in het belang staan van de gast.

Website en locatie

Klik hier voor de website van Motorherberg De Waard

Link naar Google Maps

mail

Reacties

 • Dominique
  28 januari 2024 21:13

  Echt een super herberg.
  Paul en Sanne zijn hele fijne mensen en geweldige herbergiers.
  Wij zelf zijn terugkerende gasten en gaan dit jaar in mei weer terug naar Reil met mensen die wij ontmoet hebben in hun herberg om lekker te toeren lachen en gezelligheid ..
  Wij kunnen alleen maar zeggen…..Paul en Sanne ga zo door jullie zijn toppers☺️

 • LadyDidymus
  29 januari 2024 07:34

  Leuk om te lezen en compleet herkenbaar!
  Een prachtige plek en je voelt je er meteen thuis!

 • Geef een reactie